Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

4 3
možnosti
Foto

Hezky napsané. Některá srovnání mi malinko drhnout, ale přesto KARMA.

3 1
možnosti
Foto

Jo, jo. Kdo umí, ten umí. A i v diskuzi se pozná machr, i když zatím žádný článek nevypotil.

2 11
možnosti
VV

Karma,

Tech parallel je mnoho. Ale pate kolone vejich vrchni velitel nasadil pro jistotu Sceuklappen a tak vidi jen to, co jim z Kremlu dovoli.

9 0
možnosti
Foto

Ano je to tak. Jedná se o seriove-paralelllní zapojení dle Isidora Tongráce.

1 4
možnosti
MT

M69i30l60o94š 75T65r28n74k84a

27. 2. 2015 13:47

Milý pane Svadlenko,když srovnáváte sudety s Donbasem nedejte na propagandu a jeďte se tam podivat.Z Ceska  se to hezky vypráví.

0 6
možnosti

Dost dobře se to srovnat nedá, protože my jsme se Sudet vzdali bez boje. Ukrajina se ruské agresi bránila.

9 0
možnosti
Foto

Demagogické propagandě se nedá čelit jinou demagogickou propagandou

2 4
možnosti
Foto

To je moudré. Skutečně.

0 1
možnosti
PH

Ty jseš dost vymatlanej

1 8
možnosti
Foto

Činím PLUS s obavou, že zanikne ve víru administrativního zásahu.

0 3
možnosti

Přidám další paralely:

1) Anexe Krymu odpovídá anšlusu Rakouska v roce 1938. Adolf Hitler pod záminkou ochrany zdejších čtyř milionů Němců okupoval Rakousko. Statisíce zdejších občanů ho vítaly. Teprve asi týden poté proběhlo referendu o připojení se k Velkoněmecké říši, samozřejmě již pod taktovkou totalitního státu. Dopadlo, jak už je v diktaturách běžné: 99% pro připojení. Anexe Krymu proběhla dost podobně.

2) Situace v Donbase připomíná situaci u nás v Sudetech. Adolf Hitler také hřímal o ochraně německých menšin v okolních zemích. V Československu radikalizoval etnické Němce, kteří byli instruováni, aby vznášeli nepřijatelné požadavky, a pokud by náhodou vláda ustoupila, měli vznést další. Tak se stalo, že nejprve požadovali federalizaci, a když uspěli a vláda jim ji slíbila, chtěli víceméně samostatnou zahraniční politiku a zvláštní režim ve styku s Německou říší, i v tom vláda ustoupila, ale Němci stejně vyvolávali potyčky s místními orgány. K tomu vytvářeli i ozbrojené oddíly, nazývané Freikorps, jimž často veleli důstojníci přímo z Říše. Freikorps prováděly záškodnické akce a krátce před Mnichovem již přímo obsazovaly vládní úřady. V této vyhrocené situaci byly ještě před Mnichovem některé pohraniční obce obsazeny Wehrmachtem. Analogie s Donbasem je doufám zřejmá.

14 2
možnosti

pane Švadlenko,

ještě jste zapomněl dodat tyto paralely:

1) anšlus Rakouska určitě proběhl až poté, co nejprve ve Vídni proběhl protistátní puč a byl vyhnán prezident Rakouska, že jo?

2) Stejný puč pak proběhl i v Praze a pučisté vyhnali Beneše. Poté zakázali němčinu, takže tím naštvali sudetské Němce, že jo?

A nebo to bylo jinak paralelní Švadlenko?

1 9
možnosti
ZD

a Karkulka sežrala vlka a myslivec babičku...jojo,,,;-);-);-)

2 1
možnosti

Pokud někdo porovnává zákony omezující PRÁVA národnostních menšich se zákonem omezujícím PROPAGACI homosexuality, pak ho lze nazvat jen a pouze propagandistickým ideologickem. Z Vás by měl, autore, radost kdejaký bolševický politruk.

Mimochodem u nás jsou také zákony omezující PROPAGACI ruzných věcí a vlastností. Nejsou u nás ale zákony omezující PRÁVA menšin. A to jakýchkoli. Pokud tento rozdíl nechápete, radši nepište.

2 5
možnosti
Foto

Ministerstvo propagandy EU by po Vás sáhlo všemi deseti. Mimochodem, píšete "má podporu přes 80. procent obyvatel". Politici v EU mohou v tomto ohledu k Putinovi vzhlížet s respektem stejně, jako když mají společně s Obamou skloněnou hlavu na rudém koberci v Číně, když si jezdí půjčit peníze na státní dluh. ;-)

10 13
možnosti

Vidím, že jste se zhlédl v ruském fašistickém režimu.

8 4
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2354x
Zdravotník ,Evropan,křestan,který jde často proti proudu. S proudem plují často leklé ryby.

Seznam rubrik