Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevim jaky mate fet, ale je to sila ... ;-)

5 5
možnosti
SB

Pane autore, ještě než začnete nadávat na Klause, tak si položte otázku, čím bylo toto vzepjetí Ruska umožněno. Já osobně se domnívám, že bylo umožnění tím, že euroatlantická civilizace promrhávala svou technologickou a civilizační převahu na nesmyslné projekty, které Klaus kritizoval.

Měli jsme civilizační a technologickou převahu, ale své vymoženosti jsme ztráceli v nesmyslných projektech, jako byla biopaliva, sluneční elektrárny apod.. My jsme se tady v Evropě hádali o název pomazánkového másla a Rusko mezitím nenápadně posilovalo.

V rámci té EU byl Klaus příliš nevýznamný, než aby tahle katastrofální prohra celé EU mu mohla být přičtena na vrub.

14 4
možnosti
ZB

Zlepšení životní úrovně a ochrana přírody jsou nesmyslný projekty?V podstatě máte pravdu, v Rusku se o takové blbosti jako ekologie, dětská hřiště, cyklostezky ...jistě nikdo nezajímá.Zato armáda má v Rusku zelenou.S civilizací je to jako s člověkem.Slušnost není přednost, ale slabost.Proto hrubá síla vyhrává.Tanky a hrubá síla zřejmě jsou pořád víc než projekty na zlepšení života lidí a snaha o zdravé a čisté životní prostředí.Zrovna nedaleko se staví za přispění EU  nový domov důchodců,to má být také nesmyslný projekt? Kolik takových se staví v Rusku, asi moc ne...

5 5
možnosti
JH

J19a17n 36H69a21v77l48i17n68a

16. 4. 2014 13:23

Vy se uz opravdu bezte lecit!!! Tolik zmanipulovanych ovci, co muzou cvakat desitku drat, se jen tak nevidi.....Goebbles se musi za bricho popadat

8 2
možnosti
KS

Tlak, který vyvine Rusko na zbytek Evropy, povede jedině k urychlenému přetváření EU v jeden stát. To ale bude problém, protože se nic nestihne kloudně promyslet a propočítat a zadělá se tak na další budoucí problémy, ze kterých opět bude těžit Rusko, jen nevím co, když tam je většina lidí chudá jako kostelní myš.

1 0
možnosti
MP

...povede k urychlenému přetvářené EU na jeden stát... Bože chran nás od všeho zlého. Ámen.[>-]

7 1
možnosti

Já osobně se nějakého vraždění nebojím. Excesy by byly, ale východ Ukrajiny by byl pod diktátorským dohledem Ruska a zbytek Ukrajiny by neměl proti komu válčit. Maximálně by mohl tak vyhnat pár desítek tisíc pro ruských občanů.

Moje obavy spočívají v tom, že válka destabilizuje svět. Jestliže projde jedna dobyvačná válka, projde druhá, třetí. Klidně se k tomuto trendu může připojit i Čína (či jiný národ). Ta má svých sporů dost. Rusko nedostalo výstrahu v případě Abcházie, nedostalo přes prsty v Jižní Osetii, nic se mu neděje ani po Krymu. Co by se stalo kdyby obsadilo východ Ukrajiny? Obama by zrušil návštěvu Ruska a EU by uvalilo cla na ruské matrošky? Co by se stalo kdyby Rusko obsadilo celou Ukrajinu? Obama by pronesl ohnivý projev a EU zakázalo dovoz matrošek? Co by se stalo kdyby Čína viděla že se nic neděje a poslalo své vojsko na sporné ostrovy svých sousedů?

Mimochodem. Nejsou to jen obavy z toho že se destabilizuje svět, ale i to, že uznávám právo národů a států na vlastní stát, bez okupačních vojsk.

3 0
možnosti
LH

L23u48k54á38š 94H48á41b64a

16. 4. 2014 12:56

Pane, se vší úctou, neměl byste hltat propagandu evropské mediokracie a stačilo by se jen nepatrně zamyslet pohledem trošku "z výšky" na celý tento konfilkt.

9 4
možnosti

autore, nejprve odpovezte na otazku - kdo to cele zacal?

5 3
možnosti

Dám Vám jinou otázku. Když se otrok (s cizí pomocí) vzbouří, kde leží vina na tom, že ho jeho pán zbičuje?

0 1
možnosti
TV

T16o93m27a52s 53V98a68r52g58a

16. 4. 2014 12:32

nešiřte paniku Josefe. dejte si pár piv nebo navšitvte obvoďáka ať Vám dá doporučení k psychologovi. zas bude fajn ;-)

9 9
možnosti
KC

Evropané jsou zhýčkaní, to je, bohužel, tvrdá skutečnost, která bude mít dohru, až naši zženštilost převálcují mohamedáni. Nesdílím však obavy autora z tak dalekosáhlých následků ze strany Ruska, případně prchajících Ukrajinců do bezpečí. Nějací snad přijdou, ale většina je vázána vztahy a povinnostmi k domovu a zbytek by dlouho váhal s emigrací ve vědomí, že doma by museli všechno opustit a začít úplně od začátku. Po pádu komunizmu jsme také byli strašeni zástupy hladových národů z východu, ale k tomu nedošlo. Rusko je sice nevypočitatelný stát, ale už si také nemohou dovolit, co si dovolili v roce 1956 v Maďarsku či v roce 1968 v Československu, svět je dnes jinde. Evropa sice nebude idylou, ale větší obavy než z Ruska, které má také svoje omezené možnosti a zájmy, mám z odevzdanosti západních vlád vůči muslimům. Rusové budou dál harašit zbraněmi, ale bez západní technologie a obrovských vnitřních problémů nebude moci uskutečnit své světovládné představy.

5 2
možnosti
VH

Proč myslíte, že šla Evropa válčit do Kosova?  Protože se bála přívalu Albánců. Z pouze dvoumliónového Kosova. Pokud nevěříte, přečtete si znova tehdejší tisk. Teprve příval uprchlíků přinutil Evropu jednat. A Ukrajina má těch obyvatel 25x víc.  Těch, ktečí mohou být potenciálními uprchlíky do západní Evropy je, řekněme, polovina

1 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2354x
Zdravotník ,Evropan,křestan,který jde často proti proudu. S proudem plují často leklé ryby.

Seznam rubrik