Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P13e46t60r 45V40í48t

4. 9. 2015 18:24

Parádní blábol.;-DR^

1 0
možnosti
PLB

Je zajímavé, že u Zemana je plazení se před čínskými funkcionáři vykládáno jako projev svobodného názoru, ale např. Sobotkova cesta do Ameriky je už lezení USA do...

0 1
možnosti
DS

Karma karmovatáR^R^R^, pane autore. Už od přečtení se chystám napsat, že si to pěkně schytáte (mj i za projev oikofobie) a ejhle, pan Svoboda mě předešel;-D.

Naprostý souhlas, krom toho, že já jsem p. Klause mohla, přinejmenším jsem s ním sdílela jeho euroskepticismus. Ale to jsou drobnosti.R^

1 4
možnosti
MP

Děkuju vám za tenhle příspěvek. vidím to dost podobně a spíš než z migrantů mám strach z nás. bohužel většina to vidí jinak a nepřistoupí na to že by nemuselo být tak zle, ale ono zle je a miganti tu zatím moc nejsou. tak je tu asi zle od nás

2 5
možnosti
JS

Pane Paráku, Váš článek lze označit jako jeden z mnoha dalších projevů takzvané oikofobie, neboli neodůvodněného odporu k vlastnímu domácímu společenství.

Naše společnost rozhodně není "lhostejným společenstvím bez soucitu". Patříme zcela prokazatelně k zemím, jejíž občané se dobrovolně a v masovém měřítku účastní charitativních a nadačních projektů všeho druhu - a to jak v rámci České republiky, tak v mezinárodním měřítku. Z hlediska této podpory patří Česká republika mezi dlouhodobě stabilní a výkonné dárce. Například v roce 2010 MV ČR poskytlo zemětřesením zasaženému Haiti finanční pomoc ve výši 58,12 mil. Kč. Česká republika prostřednictvím ministerstva zahraničních věcí poskytla mezi lety 2004 až 2012 humanitární pomoc ve výši 758,7 mil. Kč. Pro tak malou zemi, jako jsme my, to rozhodně není málo. Z hlediska humanitární pomoci poskytované EU jsme pro země EU rovnocenným partnerem. 

Píšete, že jsme "malým a ustrašeným národem bez budoucnosti". Zároveň ale říkáte, že "jsme svébytným národem, kterému svoboda spadla do klína". Myslíte si, že Kristus byl sám se sebou v rozporu?

Karel IV. byl jistě velký muž, ale velcí mužové dělají velké chyby a císař Karel nebyl výjimkou. Roku 1349 dal frankfurtské Židy do zástavy (jako nějakou věc), ale zástavu nevrátil. Věřitelé si přišli svůj majetek vybrat násilím. Všichni Židé zemřeli. Toho samého roku nechal beztrestně vyvraždit všechny norimberské Židy (skoro šest set osob) atd. Myslíte si, že jiné Karlovy činy tyto vraždy posvěcují?

Ještě než jste napsal tuto kritiku směřovanou do vlastního národa, měl jste si napřed uvědomit, jaká jsou fakta. Naprosto drtivá většina všech uprchlíků o pomoc České republiky nestojí. Vůbec je nezajímáme, maximálně jsme pro ně obtížným zdržením. Chtějí do Německa, do Rakouska, do Británie... Tyto země svou politikou tuto situaci vytvořily, ale teď chtějí, abychom jim tu situaci pomáhali řešit i proti vůli oněch uprchlíků.

Vy tady vystupujete jako ten "lepší". Tak to vyřešte...

10 2
možnosti
MP

-koupení si dobrého pocitu přes dms neznamená soucit

-to co dělal Karel IV. zasaďte do doby ve které výnos z pogromu na  židy fungoval jako regulérní záruka na půjčku

- a podle toho o kolem sebe vidím tak ustrašený sme jen doufám že ne  bez budoucnosti

jinak celá ta věc kolem migrantů umožňuje lidem s mocí dělat co se jim zamane, protože pro samou paniku každej jen čeká na to až se rázně postaví proti , ale nikoho nezajímá co se u nás skutečně děje

0 2
možnosti
Foto

Pane Paták, tento národ se pyšní i Janem Žižkou z Trocnova - a to vám musím říct, ten by se teprve divil, kdyby viděl (byť jedním okem), jaký respekt chovají k rozhodnutím tohoto malého národa národové sousední. Dá se předpokládat, že do rána by měla Frau Miklová - Leitnerová pod balkónkem vozovou hradbu. Ono to s tou zvráceností českého národa nebude zase tak horké. To jen zdravý rozum počíná vítězit.

2 1
možnosti
Foto

pardon, pane Parák...

1 0
možnosti
MP

Mně stačí jen tohle: Náš doktor nebo inženýr nemusí být lepším a přínosnějším člověkem pro společnost než pasáček ovcí v Zambii v Africe.

Nevím jak Vy, ale já se raději nechám operovat naším doktorem, než  nějakým pasáčkem ovcí. Ovšem záleží, co kdo posuzuje jako přínos.

Samozřejmě monstra typu doktora Bartáka na mysli nemám. Však také každý pasáček koz není prosťáčkem Božím.

8 1
možnosti
JP

J98o70s79e64f 98P36a42r73á61k

31. 8. 2015 20:00

A víte kdo byl Ježíš? Bezdomovcem, permanentním uprchlíkem, nazývali ho bláznem, pijákem vína a labužníkem dobrého jídla, neměl kde spát, znal hlad i žízen, byl zrazen Jidášem, víte, ta historie se stále opakuje. Ale děkuji za Vaši poznámku.

4 3
možnosti
MR

Není, jen žije jiným životem a spadá pod jiné zákony a čas než je lidský a lidské krátkodobé pohledy na věc které za chvilku odnese čas.

Zde jádro je spíše v osobním nazírání a náročnosti pohledu na svět a určité iluze o něm. 

Společnost je v pořádku jen vaše perspektiva a určité vidění světa to tak nevidí, ale to společnost nemusí bolet, neboť ona vás dalece přežije ... .

5 0
možnosti
KL

Hlas zdravého rozumu v době zpátečnické hysterie. Díky!

3 7
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS